BreadNews - Vélemények

Giga dojcse top 5, a legjobb német nyelvű partyslágerek
Dátum: 2010-06-13

A német nép jókedélyű, szereti a mulatságot, a sört. Minden évben dorbézol az Oktoberfesten, szeret jódlizni az Alpokban, söröskorsóval a kézben bögyös menyecskéket karolva táncikálni, a sípályák hüttéiben az asztal tetején vígadni és közösen énekelni. Ez a jókedélyű nemzet milyen partizenéket tett le az asztalra? Vagy milyen partizenék kerülnek a lemezeladási listáik élére?

Annyit elárulhatok, hogy a német nyelv és a német nép jókedélye ezeket a számokat egyszerre mulatságossá és pörgőssé teszi. Összegyűjtöttem hát az öt szívemnek legkedvesebb  "dojcse mega-giga partyslágert". Vannak itt osztrákok és németül éneklő olaszok. Ezek az előadók ugyanúgy a németek kedvencei, mint földijeik és egymást megkarolva, szívből éneklik számaikat, amikor eljön a közös buli pillanata.

 

Nr.1 Modo - Eins zwei Polizei

Az zenekar igaz hogy olasz, de németül nyomja, és elsősorban némethonban került a toplisták élére ez a giga partysláger. A zenekar ízig-vérig one-hit-wonder, más számuk nem vált ilyen híressé (nem is volt sok másik számuk). A klipp a 90-es évek partizánjait hozza el a képernyőkre. A szám pedig egy bugyuta mondóka rappelt változata bpm-mel tömve. Mindez 1995-ből.

  

Nr.2 Alex C. feat Yass - Du hast den schönsten Arsch der Welt

A német Viva sztárjaitól  a "világ legszebb feneke" 2007-ből. A duó napjaink egyik legtermékenyebb eurodance slágergyárosa. Különféle pajzán témákat pl. doktoros játék (Doktor Spiele), a legszebb fenék, szex a bárban (Sex an der bar) emlegetve. A klipp kikockázott formás fenekeket hoz a képernyőre, a zene pedig ritmust a partyba, megvegyítve a jó kis krákogós hörgős dalszöveggel. Schönsten Arsch, Schönsten Arsch...

  

Nr.3 Falco - Rock Me Amadeus

Falco a Mozart utód szintipopcsászár Bécsből. A "Rock Me Amadeus" a leghíresebb száma, és a 80as évek egyik legnagyobb slágere. Itt is főleg német a szám elsődleges nyelve. Mozart zenéje keveredik a szintpoppal. Annyira partysláger, hogy még az amerikaiak is erre nyomták a bulit 1986-ban.

  

Nr.4 Dj Ötzi - Anton aus Tirol

Ismét bulizós megasláger Ausztria kedvenc lemezlovasától, 1999-ből. Ezúttal a sípályák, az alpok, a hütték világában bulizhatunk és örülhetünk együtt az osztrákokkal. A szám háromszoros platinalemez lett Ausztriában, Németországban pedig kétszeres.

  

Nr.5 Bushido feat. Karel Gott - Für immer jung

A németek kedvenc rappere és a már igencsak koros, táncdalfesztivál-császár Karel Gott közös száma. 2008-ból. Bushido a mai fiatal németség kedvence, Karel Gott pedig a hajdani NDK öregjeinek könnyfátyolos tekintettel hallgatott énekese Csehországból. A klippben még a németség egyik szimbóluma a Mercedes is feltűnik. Karel egy hozzáillő 60-as évekbeli 600-as S osztállyal, Bushido pedig az S osztály legújabb kiadásával közlekedik a klippben.

  

Gaabor

A hét "bölcsessége"

''Pocsolyamalacként fetrengünk a földön és megröfögtetünk ma minden nőt'' Kerozin - Halál a májra
A legolvasottabb hírek

Asztal alá itta a kínaiakat a Heaven Street Seven énekese
2013-10-29; 19:28:31
Továbbra is angolul folytatja a Brains együttes
2013-10-29; 19:03:10
Az ír kocsmazene magyar képviselői: Paddy And The Rats
2013-10-29; 18:59:42
Ledarált kisőzek a szántóföldeken
2012-12-15; 20:40:39
2009 október: Rossz fiúk vették át a hatalmat Angliában
2010-10-24; 16:08:03
Legfrissebb Toplisták

A legújabb videók!!
Dátum: 2012-12-14

    Részletek
A legújabb videók!!! R'nB & Party
Dátum: 2010-12-11

    Részletek
A legújabb videók!!! ''Trendi''
Dátum: 2010-12-11

    Részletek

Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak felhasználása csak az író(k) engedélyével lehetséges!
A www.djbread.hu nem tárol videoklippeket saját szerveren, csak keresőfunkcióban üzemel, amellyel más szerveren lévő videoklippeket jelenít meg.
Ha valamelyik videoklipp tetszik, támogasd az előadót és vásárold meg a lemezét a boltokban!

Kapcsolat