BreadNews - Vélemények

Tabáni István, a marketing szabálynak ellentmondó személyiség?
Dátum: 2010-06-13

2009-ben mindnyájan hallottunk a Csillag születik című műsorról akár akartuk akár nem, a csapból is ez folyt. Úgy látszik, hogy a kereskedelmi csatorna váltott a nézőpontján, nem az eddig szokványosnak mondható sablonokat juttatott be a vetélkedőbe.

Ezt erősíti az a tény is, hogy nem egy tipikus fiatal szépfiú nyerte meg a sokak körében népszerű tehetségkutató versenyt. Most tényleg a hang számított, nem a külsőségek és ez így is van jól. A csodálatos hang tulajdonosa nem más, mint Tabáni István.

 

Tabáni István teremőrként dolgozott egy múzeumban, ami azért az igazat megvallva eléggé paradoxon. A csend őreként egy ilyen tehetséges énekes??? Szerencsére változtatott hivatásán.

 

Tabáni nagy-nagy népszerűsége nemcsak a vitathatatlan hangjában rejlik, hanem személyiségében is. A halk szavú, jelentéktelennek tűnő énekes jelöltnek nem sok esélyt adott a zsűri első ránézésre. Tabáninak katasztrofális megjelenése volt a színpadon, görnyedten, lesütött szemmel állt a bírák előtt, de amint dalolásra nyitotta száját, döbbenten mosolyodtak el a bírók. Az énekes kísértetiesen hasonló és tiszta hangon énekelte el a Freddy Mercury dalt. Tabáni hétről hétre kápráztatta el a közönséget kristálytiszta hangjával. A verseny során sokszor volt tapasztalható, hogy miután Tabáni énekelni kezdett, már senkinek nem az jutott az eszébe, hogy ki is ez, hogyan néz ki, hanem, hogy milyen jó hallgatni, de persze voltak negatív kritikák is, azonban azok inkább a személyisége ellen irányultak, a tehetségét mindenki elismerte.  Így jutott el Tabáni István a döntőig és végül a nyereményig.

 

Tabáni saját CD-je 2010. március 26-án jelent meg. Sajnos ez a hamar történő megjelenés is csak egy marketingfogás, ami sok hallgató csalódását is okozta. Ez a rövid idő ugyanis nem volt elég arra, hogy Tabáni saját kiforrott számait, stílusát lemezre vigye. A CD-re egyetlen saját száma került fel Ments meg címmel, a többi dal a tehetségkutató során előadott slágerek. A CD eladások viszont meglepően magasak, az illegális letöltések ellenére is. Talán e tény mögött az is állhat, hogy az énekesnek nem a tipikus tizenévesek a rajongói tábora, hanem a középkorúak, akiknél még nemigen terjedt el a fekete letöltés és hisznek abban, hogy azzal fejezik ki legjobban rajongásukat, ha meg is veszik a Tabáni CD-t.

 

A mai zeneiparban meglepő, hogy felkarolták Tabánit, mert mint már említettem nem egy szabványosult zenész, nem a ,"trendet" követi. Szerencsére vagy szerencsétlenségre nem akarják megváltoztatni Tabáni szerény személyiségét. Majd az idő úgyis eldönti, hogy Tabáninak sikerül hűnek-e lenni önmagához és áttörni az unalmas sablon zenészeket vagy felőrli az ipar...

 

Peregrinus

A hét "bölcsessége"

''Pocsolyamalacként fetrengünk a földön és megröfögtetünk ma minden nőt'' Kerozin - Halál a májra
A legolvasottabb hírek

Asztal alá itta a kínaiakat a Heaven Street Seven énekese
2013-10-29; 19:28:31
Továbbra is angolul folytatja a Brains együttes
2013-10-29; 19:03:10
Az ír kocsmazene magyar képviselői: Paddy And The Rats
2013-10-29; 18:59:42
Ledarált kisőzek a szántóföldeken
2012-12-15; 20:40:39
2009 október: Rossz fiúk vették át a hatalmat Angliában
2010-10-24; 16:08:03
Legfrissebb Toplisták

A legújabb videók!!
Dátum: 2012-12-14

    Részletek
A legújabb videók!!! R'nB & Party
Dátum: 2010-12-11

    Részletek
A legújabb videók!!! ''Trendi''
Dátum: 2010-12-11

    Részletek

Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak felhasználása csak az író(k) engedélyével lehetséges!
A www.djbread.hu nem tárol videoklippeket saját szerveren, csak keresőfunkcióban üzemel, amellyel más szerveren lévő videoklippeket jelenít meg.
Ha valamelyik videoklipp tetszik, támogasd az előadót és vásárold meg a lemezét a boltokban!

Kapcsolat