BreadNews - Legújabb

Berlinben örömzenélt a Quimby
Dátum: 2011-06-04

Igazi örömzenét produkált berlini koncertjén a Quimby együttes. A csapat annyira jól érzete magát, hogy az eredetileg meghirdetett fellépésen kívül másnap egy ráadás műsort is produkáltak, amolyan unplugged jelleggel.

Szó szerint otthon kezdtem magam érezni Berlinben, amikor az egyetem környéki lámpaoszlopokon megjelentek a Quimby együttes koncertjét hirdető plakátok. A csapat a berlini Collegium Hungaricumban lépett fel, sőt információim szerint ott is szálltak meg, így most azzal büszkélkedhetek, hogy egy házban laktam velük, mivel korábban néhány napig én is ott vendégeskedtem.

 

A koncert a Collegium igényes és hangulatos kávézóhelyiségében volt, amely azon az estén teltházzal működött. A Qumibiék előtt skóciai zenészek hangolták a közönséget. Majd következett a két és fél órás zúzás, amelyen a régi dalok, a videoklipes slágerek és a legújabb album számai is elhangzottak. A cikkíró némettudását mi sem minősíti jobban, hogy a koncert végén a "Zurück! Zurück!" felkiáltásban tört ki, mire a mögötte álló, német nyelvben már kiművelt magyarok szóltak neki, hogy ebben az esetben a "zugabe" lenne a megfelelő kifejezés. Akkor még nem is tudtam, hogy a zugabe nem csak egyszerű ráadást jelent a Quimby értelmezésében, hanem újabb koncertet is. A srácok ugyanis annyira jól érezték magukat, hogy bejelentették: ha már egy pár napig úgyis Berlinben vannak, akkor másnap is tartanának egy amolyan unplugged, laza, próbaszerű-rögtönzős estet. És úgy is lett.

  

A ráadáskoncert kívánságműsor volt, hiszen előre felállított dalsorrend híján a közönség kérése és a zenekar tagjainak kedve szerint dőlt el, hogy mikor mi következik. Közben pedig sztorikat is hallhattunk az együttes életéből, így megtudhattuk, hogyan kerekedett ki a németek szeme, amikor meglátták, hogy a Quimbyék milyen mennyiségű alkohollal érkeztek egy kocsmába, és annak elfogyasztása után nemhogy ki nem készültek, hanem még újabb rendelés következett. (Persze ez csúnya dolog, ezt senki ne próbálja ki.) És azt is bevallották, azért érezték magukat annyira jól ezen a fellépésen, mert magával ragadta őket a nosztalgia. A berlini koncert megidézte számukra a kezdeti évek kocsmai zenélésének hangulatát, amikor még lehetőség volt a közvetlen és személyes kommunikációra a közönséggel, és amikor a fellépés után ők is elvegyülhettek a nézők között, és együtt sörözhettek velük.

 

A nagyszerű hangulat és a jó zene itt is megvolt, és a közös sörözés is megvolt. Köszönjük. A közönség pedig várja az újabb "zugábét".

  

A Quimby koncertje óta egy másik magyar együttes, a Bohemian Betyars is fellépett Berlinben. Arról hogyan fogadták a német punkok a magyar népies zenét, itt lehet olvasni.

 

Berliner Lantos Bread

A hét "bölcsessége"

''Pocsolyamalacként fetrengünk a földön és megröfögtetünk ma minden nőt'' Kerozin - Halál a májra
A legolvasottabb hírek

Asztal alá itta a kínaiakat a Heaven Street Seven énekese
2013-10-29; 19:28:31
Továbbra is angolul folytatja a Brains együttes
2013-10-29; 19:03:10
Az ír kocsmazene magyar képviselői: Paddy And The Rats
2013-10-29; 18:59:42
Ledarált kisőzek a szántóföldeken
2012-12-15; 20:40:39
2009 október: Rossz fiúk vették át a hatalmat Angliában
2010-10-24; 16:08:03
Legfrissebb Toplisták

A legújabb videók!!
Dátum: 2012-12-14

    Részletek
A legújabb videók!!! R'nB & Party
Dátum: 2010-12-11

    Részletek
A legújabb videók!!! ''Trendi''
Dátum: 2010-12-11

    Részletek

Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak felhasználása csak az író(k) engedélyével lehetséges!
A www.djbread.hu nem tárol videoklippeket saját szerveren, csak keresőfunkcióban üzemel, amellyel más szerveren lévő videoklippeket jelenít meg.
Ha valamelyik videoklipp tetszik, támogasd az előadót és vásárold meg a lemezét a boltokban!

Kapcsolat